Ismertették a Hajléktalanokért Közalapítvány idei pályázatait

Hazai – 2024. augusztus 5., hétfő | 13:05

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Krisztinavárosi Hajléktalan Centrumában augusztus 2-án, pénteken tartott sajtótájákoztatón ismertette Csizi Péter, a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára a Hajlaktalanokért Közalapítvány idei pályázatait.

A hajléktalanellátó szervezetek készülnek a téli krízisidőszakra, a kormány pedig biztosítja az ehhez szükséges forrásokat – jelentette be a helyettes államtitkár.

A két pályázati kiírás összesen 386 millió 900 ezer forintos összege két részre oszlik: 135 millió forint diszpécserszolgálat és krízisautó működtetésére igényelhető, 251 millió 900 ezer forint pedig egészségügyi ellátásra, lakhatási és egyéb programokra fordítható.

A Hajléktalan Centrum vezetője, Aba Csaba elmondta: az intézmény diszpécser- és krízisszolgálatot, hajléktalan betegek egészségügyi gondozását végzi. Nappali melegedőjében 60–80 embert fogad, az éjjeli menedékhelyen pedig 40 férfit tudnak elszállásolni. Ezután bemutatta az egyik krízisautót, amelyben víz, konzerv, gyorsan elkészíthető zacskós élelmiszer és takaró is található.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Bőle Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria