Augusztus végéig lehet jelentkezni a Sapientia emberi méltóság és gyermekvédelem témájú képzésére

Hazai – 2024. augusztus 23., péntek | 18:35

Második alkalommal hirdette meg a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola a Pápai Gergely Egyetem Antropológiai Intézetével együttműködésben az Interdiszciplináris képzés az emberi méltóság védelmében gyermekvédelmi fókusszal című akkreditált képzését a 2024/25-ös tanévben, amelyre 2024. augusztus 31-ig még lehet jelentkezni.

A képzés célja az emberi méltóságot tiszteletben tartó vagy az azt megsértő, (elsősorban) gyermekekkel szembeni bántalmazó, illetve őket védelmező viselkedésmódok és rendszerek széles látókörű bemutatása, valamint a preventív szemlélet és a kultúraváltás előmozdítása.

Az alkalmakon szó lesz többek között az integrált keresztény emberképről, az intimitásról, a rizikó- és védőfaktorokról, a jogi (polgárjogi, gyermekjogi és kánonjogi) ismeretekről, az áldozatok meghallgatásáról, az egyházi kommunikációról, a reményről, a túlélésről, a kísérésről és a gyógyulásról.

A képzésre a témában jártas, ismeretekkel már rendelkező szakemberek jelentkezését várjuk, továbbá azokét, akik a területtel munkájuk, szolgálatuk során találkoznak vagy találkozni fognak, és szükségük van egységes, többféle területet felölelő ismeretanyag és szemléletmód elsajátítására.

A képzési alkalmak péntek délutánonként és szombatonként lesznek. A képzés díja 150 ezer forint. A helyszín: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola (1052 Budapest, Piarista köz 1.)

További részletek és információk az Emberi Méltóság Stratégia oldalán IDE kattintva, illetve a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola oldalán a Továbbképzések  aloldalon a Szerzetesi Irodával együttműködésben indított képzések menüpont alatt érhetők el.

Dobszay Benedek OFM képzésszervezővel, az Emberi Méltóság Stratégia szakmai vezetőjével a képzés indulása előtt készítettünk interjút.

Forrás: Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria