Ismét kifutott a Szent Miklós hajó Balatonfüredről

Kultúra – 2024. június 19., szerda | 10:55

Június 16-án, vasárnap ismét kifutott a Szent Miklós hajó Balatonfüredről, és ez alkalommal különleges vendéget is köszönthettek a fedélzeten. Kovács Gergely okleveles posztulátor volt a veszprémi érsekség vendége, aki Mindszenty József bíboros életét és munkásságát mutatta be a hajón utazóknak.

Loószné Dömötör Enikő, a veszprémi érsekség irodavezetője köszöntötte a vendégeket és vezette a beszélgetést. Kovács Gergely rendkívül személyes és meghitt módon mutatta be Mindszenty József életét és tevékenységét, különös tekintettel veszprémi püspöki éveire és Bódi Mária Magdolna boldoggá avatási eljárásának elindítására. Az előadás során számos érdekes történetet és kevésbé ismert részletet is megosztott, amelyeket a résztvevők nagy érdeklődéssel hallgattak.

A Balaton csodálatos látványa tette még emlékezetesebbé az utazást. A résztvevők nemcsak egy nagy jelentőségű személyiség életéről kaptak átfogó képet, hanem egy kellemes és inspiráló napot is eltölthettek a festői környezetben.

A Szent Miklós hajó következő útjai is hasonlóan izgalmas programokkal várják a látogatókat, így érdemes figyelemmel kísérni a közelgő eseményeket.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria