Isten a jókedvű adakozót szereti – Adományok Svédországból a Hajdúdorogi Főegyházmegye számára

Kishírek – 2024. július 10., szerda | 14:56

Már harmadik alkalommal kapott nagyobb mennyiségű felajánlást a Hajdúdorogi Főegyházmegye. Kovács Péter, a Svédországban működő Höganäs International Aid nonprofit egyesület vezetője kereste fel Seszták István főhelynököt. Kovács Péter az főegyházmegye rendszeres adományozója kíván lenni – tudósított oldalán a Hajdúdorogi Főegyházmegye július 9-én.

Kovács Péter jelenleg Höganäs község önkormányzati tanácsának elnöke, az ő nevéhez fűződik a svéd segélyszervezet, amely 1992-ben indult. Nyugat-Európában bevett szokás, hogy a nonprofit egyesületeknél leadott adományokat jelképes összegért meg lehet vásárolni. Az így befolyt pénzt is jótékony célra fordítják.

Az eddig kapott adományban bútorok, használati tárgyak, elektronikai eszközök, felnőtt és gyermekruházat is voltak.

Jaczkó Dániel, a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász vezetőjének koordinálásában jutott el a felajánlás többek között a nyírábrányi csoporthoz. Ebben nagy segítségükre volt Nagy Lajos polgármester, akire mind a szállítmányozásban, mind a helyszín biztosításában számíthattak. A nyírábrányi művelődési ház klubtermében sikerült lebonyolítani a karitatív akciót; a polgármester a helyi közfoglalkoztatottakat is bevonta a ruhák szortírozásába, és azok kiosztásába.

A főegyházmegye köszöni Kovács Péter bizalmát és nagyon hálásak, hogy részesei lehettek ennek a nagyvonalú akciónak. Bíznak benne, hogy legközelebb még több helyre eljuthatnak ezek a csomagok.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria