Isten várában zárult idén a Savaria Karnevál Szombathelyen

Hazai – 2023. augusztus 30., szerda | 13:02

A Savaria Történelmi Karnevál idei programsorozata augusztus 27-én, vasárnap délután püspöki szentmisével zárult a szombathelyi püspöki palota kertjében található Castrum Deiben.

A rendezvény idején, négy napon át a szombathelyi püspöki palota is várta a látogatókat. Már hagyományossá vált, hogy a Savaria Történelmi Karnevál egyik helyszíne a püspökvárban található Castrum Dei (Isten vára) néven.

A hely tökéletes lehetőséget ad a betérőknek az elcsendesedésre, a kiszakadásra a mindennapok rohanásából és a karneváli zajos forgatagból, valamint lelki feltöltődésre is módot nyújt.

Az idei karnevál lelki helyszínének programjai vasárnap délután szentmisével zárultak, amelyet Székely János megyéspüspök az udvar fáinak árnyékában mutatott be. A főpásztor prédikációjában arról beszélt, Jézus Egyházát Péter hitvallásának sziklájára építette. Nemcsak egy látogatást akart tenni a földön, hanem azt akarta, hogy a megtestesült Istenhez odaléphessünk, vele találkozhassunk.

Isten beletestesült a történelembe. Aki titeket hallgat, engem hallgat – idézte az Úr Jézus szavait Székely János, aki azt is hangsúlyozta, hogy az egyház kétezer év óta él, mivel nem emberi mű, hanem az élő Krisztus van benne jelen.

Székely János püspök beszéde ITT meghallgatható.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria