Január 27-én helyezik örök nyugalomra Filó Kristóf kanonokot

Hazai – 2024. január 20., szombat | 14:00

Filó Kristóf kanonok, budakeszi plébános életének 77., papságának 52. évében, január 9-én szentségekkel ellátva elhunyt az Úrban. Lelki üdvösségéért január 27-én, 10 órakor mutatnak be szentmisét a budakeszi plébániatemplomban. Földi maradványait a szentmise után a makkosmáriai templom urnatemetőjében helyezik örök nyugalomra.

A gyászmise január 27-én, szombaton 10 órakor kezdődik a budakeszi Havas Boldogasszony-templomban (2092 Budakeszi, Fő út 192.). A templom már reggel 8 órától nyitva lesz, a templom oltára előtti ravatalnál 9.50-ig lesz lehetőség kegyeletet leróni és egy szál virágot elhelyezni. A plébánia kéri, hogy a hely adottságaira való tekintettel koszorút ne hozzanak. Emellett kérik, hogy a szertartás menetét fényképezéssel ne zavarják meg; az egyházközség által megbízott fotós képei a plébánia honlapján megtekinthetőek lesznek.

A temetési szertartás a gyászmise után a makkosmáriai Angyalok Királynéja-kegytemplom urnatemetőjében lesz megtartva szűk körben, a rokonság és a papság részvételével.

A gyászmise után közvetlenül gyalogos megemlékező zarándoklat indul a mise helyszínéről a makkosmáriai kegytemplom kertjébe, ahol közös imádsággal és búcsúztató beszéddel zárul a zarándoklat programja.

További információ a gyászmiséről és a megemlékező zarándoklatról ITT olvasható.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye, Budakeszi Római Katolikus Egyházközség

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria