Jelképesen birtokba vette püspöki székét Szardínia szigetén Kerekes László

Külhoni – 2023. július 25., kedd | 15:02

Az 1070-ben megszűnt tharrosi érsekség egykori székesegyházának közelében, a San Giovanni di Sinis-templom melletti téren mutatott be szentmisét július 23-án, vasárnap Kerekes László, Tharros címzetes püspöke, a gyulafehérvári főegyházmegye segédpüspöke Szardínia szigetén.

A koncelebrált ünnepi szentmisét Kerekes László püspök 55. születésnapján, július 23-án mutatta be a Szardínia szigetén fekvő Tharros romjainál, amely püspöki címének helye.

A jeles alkalomra Kovács Gergely érsek, valamint az érseki hivatal papjai és közvetlen munkatársai is elkísérték a gyulafehérvári főegyházmegye segédpüspökét.

A szertartás elején köszöntő szavaiban Roberto Carboni, az utódegyházmegye, Oristano érseke örömét fejezte ki a vendégek jelenlétéért.

A szentmisén koncelebrált Kovács Gergely érsek, az oristanói és szomszédos egyházmegyék számos papja, a gyulafehérvári érseki hivatal jelen lévő papjai, valamint Giuseppe Sanna, a területileg illetékes Cabras település plébánosa, aki az ünnepséget szervezte.

A hívek között jelen volt az oristanói egyházmegye prefektusa, a helyi polgármester és a civil hatóságok képviselői.

Az ünnepi liturgia után Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök, Tharros címzetes püspöke meglátogatta Tharros romjait, és jelképesen birtokba vette püspöki székét.

Forrás: Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Facebook-oldala

Fotó: Kerekes László püspök Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria