Jól és jóra használni javainkat – A Jézus Szíve Társasága káptalani gyűlést tart Tahitótfalun

Megszentelt élet – 2023. július 7., péntek | 15:47

A Jézus Szíve Társasága június 25. és július 9. között Tahitótfalun, a Szív Lelkiségi Központban tartja káptalani gyűlését. A hatévente megszervezett káptalannak – mint a legfőbb tanácskozó és döntéshozó testületnek – legfontosabb feladata az előző hat év kiértékelése, valamint azon irányelvek meghatározása, amelyek a következő időszakban a közösség megújulását szolgálják.

A Szentlélek hangjára való odafigyelést, a megújulásra kész nyitottságot segítette a káptalan előtti háromnapos lelkigyakorlat. Lobmayer Imre SchP Ábrahám történetének felidézésével segítette a testvéreket Isten akaratának közös keresésében, hogy megértsék az „itt és most” szükségleteit és feladatait: milyen szolgálatokra várja az Úr a közösséget; milyen kihívások állnak előttük; mit kell elengedni, mit kell megtartani; hol, milyen területen szükséges megerősíteni a jelenlétüket.

Az első világháborút követően a kor szükségleteire válaszoló női apostoli társaságot Bíró Ferenc SJ alapította, 102 évvel ezelőtt. A mostani káptalanon – gazdag múltjuk értékeit is figyelembe véve – elmélyítik, újraértelmezik a társaság tagjai karizmájuk sajátos jellemzőit, melyek közül kiemelkedik a szemlélődő gyakorlatiasság, mely áthatja a testvérek mindennapjait. Ugyancsak fontosnak tartják a nők szolgálatát, ami az elmúlt években többféle módon is kibontakozott, például az Igent mondok online lelkigyakorlat, nők számára meghirdetett lelkinapok során.

A káptalanon megválasztották a Jézus Szíve Társasága általános elöljáróját és három tanácsosát. Az új vezetőség tagjai: Gergely Katalin SJC általános elöljáró, Mézinger Gabriella SJC általános asszisztens, Halmi Krisztina SJC és Tyukodi Beáta SJC tanácsosok.

A Jézus Szíve Társasága köszöni, és továbbra is kéri minden testvérük, barátjuk, ismerősük imáját: Jézus, Te vagy a világegyetem középpontja és minden szív Királya. Segíts minket, hogy az ajándékba kapott teremtett világot a Te akaratod szerint – jól és jóra – használjuk! Ámen.

Forrás és fotó: Jézus Szíve Társasága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria