Jótékony célra ajánlja fel az olimpiai 5. helyért járó jutalmat Losonczi Dávid

Kitekintő – 2024. augusztus 9., péntek | 16:45

Losonczi Dávid birkózó, a budapest-pesterzsébeti Szent Erzsébet-főplébánia karitászcsoportjának támogatója, miután tavaly világbajnok lett 87 kg-ban a kötöttfogásúak között, augusztus 8-án az ötödik helyet szerezte meg a párizsi olimpián ugyanebben a súlycsoportban. Az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, jótékony célra ajánlja fel a helyezésért járó pénzjutalmat.

„Gyönyörű gesztus Dávidtól, hogy jutalmát jótékony célokra ajánlja fel. Nemcsak nagyszerű sportoló, de nagyszerű ember is vagy, a Karitász végtelenül büszke Rád!” – ezzel a szöveggel tette közzé a Katolikus Egyház segélyszervezete a rövid nyilatkozatot Facebook-oldalán.

Hozzáteszik, hogy nem ez az első alkalom, hogy Losonczi Dávid nyereményével másokon segít: a tavalyi világbajnoki cím elnyerése után is több millió forintot ajánlott fel nehéz sorsú emberek megsegítésére.

Losonczi Dávid a budapest-pesterzsébeti Szent Erzsébet-főplébánia-templom közösségének tagja, az olimpia kezdete előtt, július 21-én, vasárnap Czap Zsolt plébános a szentmise végén röviden beszélgetett vele a felkészülésről és a pihenésről is az evangéliumhoz kapcsolódva. Ezt követően megáldotta a sportolót, majd a ruháját és a cipőjét is, amelyben Franciaországban birkózott.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Magyar Birkózók Szövetsége

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria