Jótékonysági bált szervezett Münchenben a magyar katolikus közösség

Külhoni – 2023. február 25., szombat | 13:01

A müncheni magyar katolikus egyházközség február 11-én, szombaton immár második alkalommal szervezett jótékonysági bált a németországi város sétálóutcájában található Augustiner étteremben Szarvas Erzsébet, az egyházközség lelkipásztori munkatársa irányításával. Az este bevételét a kárpátaljai magyarok megsegítésére ajánlották fel. A bálról szóló beszámolót szerkesztve közöljük.

Az embereket mostanában gyakran elkeserítik és gondolkodóba ejtik napjaink politikai eseményei. A pandémia, az orosz–ukrán háború vagy a világ különböző helyein történő katasztrófák miatt ezrek kerülnek kilátástalan helyzetbe, veszítik el egy életen át megspórolt vagyonukat, s gyakran szeretteiket is. Annál örömtelibb, hogy vannak még olyanok közöttünk, akiknek mindezt nem kell átélniük, s képesek áldozatokat hozni szerencsétlen helyzetbe került embertársaikért. Egyértelmű, hogy nem tud minden ember saját testi erejével segíteni egy természeti katasztrófánál, esetleg nem tud háború elől menekülő családot az otthonába fogadni, de ahogyan a közmondás is tartja, „sok kicsi sokra megy”.

Február a farsangi báli időszak Európa-szerte, sokan pedig azon törik a fejüket, hogy gyermekeiknek mit adjanak másnap enni.

A müncheni Augustiner étterem zöld báltermében délután 17.30-tól gyülekezett az alkalmi viseletbe öltözött vendégsereg. A szervező közösség fiatalabb korosztálya tombolajegyeket árult, a nyereményeket a müncheni és München környéki magyarok ajánlották fel. A vacsorát követően Szarvas Erzsébet főszervező köszöntése következett, majd angol keringő nyitotta meg hivatalosan is a mulatságot. A jó hangulatról és a muzsikáról a Csongrádról érkezett Spontán zenekar gondoskodott. A táncparketten együtt táncoltak kicsik és nagyok.

„Jó volt nézni, ahogyan kivétel nélkül mindenki széles mosollyal ropta. Azt hiszem, mindenkiben ott volt a háttérben az érzés, hogy valami jót cselekedett, s ha összefogunk, hegyeket mozgathatunk meg. Ehhez illően a zenekar az Ismerős arcok együttes Nélküled című dalával búcsúzott a közönségtől, majd zárásként az Erdingi Dalkör az Erdő mellett estvéledtem kezdetű dallal kívánt mindenkinek jó éjszakát” – olvasható a közösség beszámolójában.

A belépőkből és tombolajegyekből összegyűlt összeggel a müncheni magyar katolikus egyházközség a kárpátaljai magyarokat támogatja.

„A bál valamennyi résztvevője széles mosollyal, boldogan hagyta el éjfélkor a báltermet. Reméljük, hogy azok az emberek is, akikhez az adomány jut, ha csak egy rövid időre is, de el tudják felejteni gondjaikat, bajaikat, s mosollyal fogadják adományainkat. Isten segítse őket!” – írták.

Forrás és fotó: Lanner Katalin/müncheni magyar katolikus közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria