Jótékonysági estet szervezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a Magvető Tanoda javára

Hazai – 2024. szeptember 13., péntek | 14:03

Szeptember 7-én jótékonysági estet szervezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a Magvető Tanoda javára, amely az egyházmegye területén élő hátrányos helyzetű családok gyermekeinek oktatását és nevelését segíti. A program szentmisével kezdődött a székesegyházban, melynek főcelebránsa Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek volt, majd koncert és jótékonysági árverés várta az érdeklődőket.

Szentbeszédében Járfás Ádám káplán arra hívta fel a figyelmet, hogy sokszor a mai ember „lelki süket”, aki nem akarja meghallani Isten üzenetét, mert fél annak az életére gyakorolt hatásáról. De

Jézustól mindannyian meghívást kaptunk, hogy megnyíljon a fülünk a segélykiáltásra, a szívünk a szeretetre és a szánk, hogy hirdessük a szeretetet, az Isten irgalmát.

Az est a Capella Savaria kamarazenekar koncertjével folytatódott, amelyen Georg Philipp Telemann művei hangzottak el.

A hallgatók egy része a Brenner János Kollégiumban tartott árverésen is részt vett, és licitált a sportolók, művésznövendékek által felajánlott tárgyakra.

Kiss István, az egyházmegyei karitász igazgatója elmondta: a jótékonysági árverésen 250 ezer forint gyűlt össze. Ezzel az összeggel a Magvető Tanodát és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumot támogatták a vásárlók. Ezenfelül még 150 támogatói jegy talált gazdára, és a kihelyezett adománygyűjtő gömbbe is sokan tettek pénzt.

A karitász vezetője köszönetét fejezte ki minden nagylelkű támogatónak, akik fontosnak tartották, hogy segítsék a tanoda működését. Minden olyan intézményt érdemes támogatni, amely gyermekekkel foglalkozik – mondta az estet követően a Szombathelyi Egyházmegye sajtómunkatársának Kiss István, aki örömmel fogadta kollégái kezdeményezését, hogy egy másik gyermekekkel foglalkozó intézménnyel, a művészeti szakgimnáziummal fogjanak össze a jó cél érdekében.

A befolyt összegből többek között különféle programokat szerveznek a tanodásoknak, és sportfelszereléseket vásárolnak. A jövőbeli tervek között szerepel ösztöndíjprogram elindítása is.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria