Jövőtervezésről és a randevú jelentőségéről is szó volt a házasság hetén Debrecenben

Kishírek – 2023. február 21., kedd | 15:01

Véget ért az idén február 12. és 19. között megrendezett házasság hete, amelyhez a Hajdúdorogi Főegyházmegye is csatlakozott saját programokkal. A debreceni Myra kávézóban több eseményt is rendeztek a tematikus héthez kapcsolódóan, amelyeknek köszönhetően lelkileg töltekezhettek a résztvevők. Schön Sára beszámolóját szerkesztve közöljük.

Szerda este Terdik János atya és felesége, Keller Tünde, valamint Domokos Zsolt atya és felesége, Éva vezette az estét: játékos feladatokat adtak a jelenlévőknek és néhány rövid gondolatébresztő videót is mutattak. Segítségükkel a saját kapcsolatukra reflektálhattak a – több korosztályt is képviselő – résztvevők, konkrét szempontok alapján: az egyik feladatban erőforrásaikat gyűjtötték össze; egy másikban a jövőbeli terveikről egyeztethették elképzeléseiket. Az este mottója „Generációk lendülete” volt.

Pénteken Gorove László és felesége, Kriszta látogattak el Debrecenbe, akik a házasság hete arcai is voltak korábban, és gyakran vállalnak előadást a házasságról. Mindig kiemelik a kettesben töltött idő, a randevúk fontosságát, ami több mint negyven éve a házasságuk egyik legfontosabb sarokköve.

Debreceni előadásukban az Énekek énekéből vett részletek jelentését, azok üzenetét tárták fel, Hálószobatitkok a Bibliában címmel. Gyönyörűen beszéltek a szentségi házasságban megélt testi szerelem szerepéről; mindennapi nézeteltérésekről is őszintén meséltek.

A Teológia Bár(mindenkinek) című beszélgetősorozat keretében kötetlen diskurzust folytattak Istenről, emberről, vallásról – idén Gyurkovics Miklós atya, Seszták István főhelynök és Terdik János pasztorális helynök részvételével, akik a szeretet Istenéről és a házastársi szeretetről osztották meg gondolatait, illetve hallgatták meg a jelenlévők véleményét.

A tematikus hét a hagyományoknak megfelelően a házaspárok megáldásával ért véget Debrecenben. Az Attila téri főszékesegyházban mintegy hatvanan részesültek Kocsis Fülöp metropolita által áldásban.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria