Júliusban két helyszínen is Kána-hétre várják a házaspárokat

Hazai – 2024. január 5., péntek | 9:00

Július 21. és 27. között Bodrogolasziban, július 29-től augusztus 4-ig Zalaszentlászlón tart Kána házaspáros hetet a Chemin Neuf Közösség.

„Egy hét, hogy találkozzunk egymással; beszélgessünk a legfontosabb kérdésekről: kommunikáció, munka, család, megbocsátás, szexualitás, gyermeknevelés; megosszuk más párokkal örömeinket, nehézségeinket; felfedezzük Isten cselekedeteit a szerelmünkben, a házasságunkban; együtt ünnepeljünk és pihenjünk” – olvasható a program kiírásában.

A Kána-hét az egyik legszebb ajándék, amelyet egy pár önmagának és családjának adhat. A párok időt szánhatnak egymásra, kettesben lehetnek, ami fontos alapja a házasságnak. A helyszín különleges, a program egyszerre pihentető és dinamikus. Választható workshopok, sportolási lehetőség és rengeteg kettesben eltölthető idő vár az érdeklődőkre.

A Kána-hét pihenésre és házastársi találkozásra szánt időt jelent. Egy hét, hogy megtörje a modern élet szabta gyorsuló ritmust; egy hét, amely során a házastársak ismét egymásra tudnak hangolódni, fel tudnak frissülni a megosztás és az imádság által. A Kána-hét során sok pár nyílik meg Jézus Krisztus, a Teremtő és Megváltó jelenlétének befogadására. A házaspárok a párbeszéd és a kiengesztelődés útján házassági esküjüknek és a házasság szentségi kegyelmének igazi „megújulását”, kapcsolatuk megerősödését élik át.

A Kána-hét különböző tevékenységeket is kínál; pedagógiája alkalmazkodik az egyénhez, tiszteletben tartva mindenki szabadságát és fejlődését. Ez egy valódi „iskola” a párok és a családok számára, a testvéri élet és a befogadás helyszíne, ahol a nehézségek ellenére is felfedezhetjük és elmélyíthetjük a szeretet örömét. A hét során a párok konkrét eszközöket és támpontokat kapnak. A Kána-hét megteremti az igazságban folytatott párbeszéd feltételeit, mely a párunkkal való kiengesztelődéshez és élő kapcsolathoz vezet. A Kána a személy, a pár és a család egységén, egyesítésén dolgozik.

A Chemin Neuf Közösség programjaira minden párt várnak, nem feltétel az egyházi vagy polgári házasság. A Kána-hétre gyermekeikkel együtt hívják a párokat; a gyermekeknek korosztályuknak megfelelő programot szerveznek a közösség tapasztalt segítői, így számukra is felejthetetlen lesz ez a hét.

A Bodrogolasziban július 21. és 27. között, illetve Zalaszentlászlón július 29-től augusztus 4-ig tartandó Kána házaspáros hétre február végéig – vagy a szabad férőhelyek erejéig – lehet jelentkezni. Bodrogolasziban körülbelül 40, Zalaszentlászlón 20 házaspárt tudnak fogadni. Eddig összesen 18 pár jelentkezett.

A bodrogolaszi hétre ITT, a Zalaszentlászlón rendezendő Kána-hétre ITT lehet jelentkezni.

A megadott weboldalakon további információkat is találhatnak a programról az érdeklődők. További információt a kana.magyarorszag@chemin-neuf.org e-mail-címen is lehet kérni.

Forrás és fotó: Chemin Neuf Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria