Karácsonyi összefogás a debreceni klinika betegeiért

Hazai – 2023. december 23., szombat | 12:01

A Kenézy Gyula Kórház rehabilitációs osztályának betegei, orvosai, ápolói, lelkészek és beteglátogatók december 21-i ünnepéhez a Megtestesülés-plébánia Kamilliánus Családcsoportja ajándékokkal, a Svetits Gimnázium diákjai műsorral járultak hozzá. Berényiné Felszeghy Márta, a kórházlelkészi szolgálat koordinátora beszámolóját szerkesztve közöljük.

A Kenézy Gyula Kórház rehabilitációs osztályán a pandémia után betegek és ellátóik először készültek közösen a közelgő karácsonyra. 

A megjelenteket Jenei Zoltán klinikaigazgató köszöntötte, majd Laczkó Zsolt görögkatolikus kórházlelkész tett tanúságot saját betegsége kapcsán. „A betegség nagy tanítómester, legalábbis akkor, hogyha nyitottak vagyunk, és tanulni akarunk. Az idővel nem lehet alkudni, mert az nem korlátlan. A betegségem alatt megfogadtam, hogy a jövőben csak értelmes dolgokkal szeretnék foglalkozni, ez belső békét ad, felszabadult örömet szerez nekem. Minden esemény azért van, hogy fölemeljen, közelebb vigyen minket az Istenhez. Arra szolgál most ez az alkalom is, hogy tudjunk megállni, elcsendesedni, elengedni az időt, felemelni a szívünket. Legyen hitünk a gyógyulásban, hitünk a gyógyításban – legyen áldott karácsonyunk!” – fogalmazott Laczkó Zsolt.

Törő András, a Megtestesülés-templom plébániai kormányzója ünnepi beszédében a szeretet áramlásának, a közösség erejének a csodájára emlékeztetett, és hangsúlyozta: a megtestesült Istentől tudjuk megtanulni, hogyan tudunk jó emberek lenni.

A debreceni Megtestesülés-plébánián évek óta megrendezik az adventi mézeskalácsvásárt. A hívek nagylelkű felajánlásaiból, a megsütött, esetleg megvásárolt és adományozott mézeskalácsokból idén 240 kis csomag készült el, amelyek a december 10-i vásár során gazdára is találtak.

A vásár bevételéből a Megtestesülés-plébánia Kamilliánus Családcsoportja adományaként szorgos kezek 120 csomagot készítettek, amelyeket az egyházmegye kórházlelkészi szolgálatának munkatársai juttattak el a Kenézy Campus rehabilitációs osztályán fekvő betegekhez.

A csomagokat a Svetits Katolikus Gimnázium 11. A osztályos diákjainak műsora keretében, Szurmai Tamás osztályfőnök vezetésével adták át a betegeknek.

Nagy Alice geriátriai szakorvos örömmel köszöntötte a megjelenteket, és elismerően szólt a betegeket látogató kollégák egész éves munkájáról.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria