A Karitász támogatója is a szőnyegre lép a párizsi olimpián

Kitekintő – 2024. július 27., szombat | 13:47

Losonczi Dávid kötöttfogású birkózó olimpikon, a Budapest-Pesterzsébeti Szent Erzsébet Főplébánia plébánia közösségének tagja, a helyi karitászcsoport támogatója a pénteken megkezdődő párizsi olimpián is versenyezni fog – adta hírül július 25-én a Katolikus Karitász Facebook-oldalán, megosztva a pestszenterzsébeti főplébánia bejegyzését.

„Július 26-én, pénteken megkezdődnek Párizsban a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok. Ami számunkra különlegesebbé teszi az eseményt, hogy az egyházközségünk tagja, a világbajnok kötöttfogású birkózónk Losonczi Dávid is indul a 87 kg-os súlycsoportban. A vasárnapi szentmisén mi is búcsút vettünk tőle” – olvasható a plébánia közösségi oldalán.

Czap Zsolt plébános a szentmise végén röviden beszélgetett vele a felkészülésről és a pihenésről is, ami kapcsolódott az evangéliumhoz is. Ezt követően megáldotta Dávidot, majd megszentelte a ruháját és a cipőjét is, amelyben birkózni fog Franciaországban.

„Zárásként Farkas Zsolt, karitászcsoportunk vezetője megköszönte, hogy családjával együtt hosszú évek óta támogatják a rászorulókat a Karitászon keresztül. Útravalóként egy karitászos pólót és egy rózsafüzért adott át a csoport nevében, és imáiról biztosította olimpikonunkat.

Hajrá Dávid, váltsd valóra az álmodat!” – zárul a bejegyzés.

Forrás és fotó: Pestszenterzsébeti Főplébánia Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria