Katolikus bölcsőde épül jövőre Szombathelyen

Hazai – 2023. július 21., péntek | 14:59

A tervek szerint 2025 nyarán fejeződik be a kivitelezés, mely révén egyházi fenntartású, 4 csoportszobás, 48 kisgyermek ellátásra alkalmas bölcsődei intézmény kezdheti meg működését Szombathelyen.

A komplex beruházás megvalósítását követően egy minden igényt kielégítő, a legmodernebb fejlesztőeszközökkel felszerelt, közel nulla energiaigényű épület áll majd rendelkezésre.

A Szombathelyi Egyházmegye 720 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz forrásaiból. A projektjavaslatot a Bölcsődei nevelés fejlesztése című, RRF-1.1.2-2021 kódszámú felhívás alapján nyújtotta be a projektgazda – olvasható a Szombathelyi Egyházmegye oldalán közzétett tájékoztatásban.

Az egyházmegye óvodai- általános iskolai és középfokú intézményei nagy népszerűségnek örvendenek, az oda járó gyermekek létszáma tartósan magas, így a fejlesztési elképzelés megvalósítása ehhez szorosan illeszkedve a gyermeknevelési-oktatási folyamat teljességét biztosítaná az egyházmegyében. Jelenleg a Szombathelyi Egyházmegye nem rendelkezik a fenntartása alá tartozó bölcsődei ellátással, ezért az új, 48 férőhelyes bölcsőde építésével hiánypótló beruházás valósulhat meg. A projekt célja továbbá a foglalkoztatás és életminőség javítása Szombathelyen családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria