Katolikus óvodát létesít a Veszprémi Főegyházmegye Keszthelyen

Hazai – 2021. június 23., szerda | 9:01

Közös szándéknyilatkozatot írt alá Udvardy György veszprémi érsek és Nagy Bálint keszthelyi polgármester június 17-én a keszthelyi városházán tartott sajtótájékoztatón, melynek keretében beszámoltak arról, hogy a főegyházmegye óvodát létesít a Balaton nyugati szegleténél fekvő városban.

Az évtizedek óta üresen, kihasználatlan és rossz állapotban, méltatlan körülmények között lévő, a keszthelyi Vásártéren található Kiskastélyban – a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola intézményéhez kapcsolódva – egy magas színvonalú, gyermek- és értékközpontú modern, térségi katolikus óvoda épül, mely várhatóan a jövő év végétől várja majd a gyermekeket.

A Veszprémi Főegyházmegye a szülők igényét szem előtt tartva, a társadalomban vállalt és betöltött szerepét figyelembe véve, valamint a jogszabályok adta lehetőségek alapján intézményfenntartói szerepet is betölt. Ez jelenti mind az oktatási, mind a szociális intézmények felelős működtetését. Az egyházmegye törekszik annak biztosítására, hogy a szülők számára elérhető távolságban legyen gyermekeik nevelésére óvoda és iskola. Ezen célok mentén is minden esetben készséggel működnek együtt az önkormányzatokkal és az intézményfenntartó szervezetekkel.

Szeretnék mind a körülményeket, mind az eszközöket, mind a nevelés módszertanát illetően a legmodernebb lehetőségeket biztosítani minden család számára, akik a keresztény értékeket elfogadják. Egy jelentős, közel másfél milliárd forintot kitevő fejlesztés elindítása előtt állnak.

A teljes cikk ITT olvasható.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Videó: Keszthelyi Televízió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria