Katonai esküt tett a Katonai Ordinariátus papnövendéke

Hazai – 2022. december 19., hétfő | 10:27

147 katona esküdött fel a haza védelmére – köztük a Katonai Ordinariátus papnövendéke – december 15-én Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán. Az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételén Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Takács Tamás ezredes, a katolikus lelkészi kar vezetője is jelen volt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka mellett részt vett az eskütételen Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Takács Tamás ezredes, a katolikus lelkészi kar vezetője is.

Az esküt tett katonák között volt a Katonai Ordinariátus papnövendéke is.

Az eseményen Ruszin-Szendi Romulusz megköszönte a katonáknak, hogy a haza szolgálatát önként vállalták, és kérte, hogy az esküt tevők szenteste gondoljanak azokra, akik már hozzájuk hasonlóan viselik az egyenruhát és hazájukat szolgálják.

A honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy a honvédek fontos és történelmi pillanatban tették le esküjüket és vállaltak katonai szolgálatot. Esküjükkel a katonák azt mondták ki, hogy akár életük árán is megvédik hazánkat.

Forrás és fotó: Katolikus Tábori Püspökség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria