Keresztmegáldás és jótékonysági licit Gödöllőn – Épül a premontreiek új temploma

Megszentelt élet – 2023. április 24., hétfő | 12:18

2024 novemberére tervezik a Gödöllői Premontrei Apátság újonnan épülő templomának felszentelését. Április 14-én Balogh Péter Piusz OPaem gödöllői apát megáldotta azokat a kereszteket, amelyek az épülő templom tornyaira fognak felkerülni – számolt be a szerzetesközösség Facebook-oldalán.

Azt apátsági templom déli toronysisakja már március 20-án a helyére került:

A keresztek – amint az időjárás engedi – felkerülnek a helyükre, és várhatóan jövő héten a déli torony körüli állványzatot is elböntják majd, így láthatóvá válik az épület igazi  karaktere.

A képre kattintva fotógaléria nyílik.

Izgalommal és mély hálával vegyes várakozással tekint az Apátság a közeljövőre, amikor – közel 100 évvel a gödöllői megtelepedés után – álmuk végre valóra válhat – olvashatjuk a gödöllői premontreiek közösségi oldalán.

*

Az új apátsági templom építését egyébként adományozók is segítik. Sallai Roland, az SC Freiburg és a magyar labdarúgó-válogatott támadója, a Premontrei Iskolaközpont öregdiákja például egy értékes ruhadarabot ajánlott fel jótékonysági célra: a focista egy általa viselt és dedikált Freiburg-mezt bocsátott árverésre, hogy a befolyó összeg az épülő templom harangjai közül a Szent Norbert-harang költségeihez nyújtson segítséget.

Így a nyertes licitáló nemcsak egy nemes ügy mellé áll, hanem egy értékes sportmezzel is gazdagodik. A licitről részletesen ITT olvashatnak, az árverés vége május 15. 12:00.

Forrás: Gödöllői Premontrei Apátság Facebook-oldala

Fotó: ODPictures Art Studio

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria