Kettős programmal emlékezik meg a Veszprémi Főegyházmegye Bódi Mária Magdolnáról

Hazai – 2023. július 20., csütörtök | 13:54

Isten Szolgálója Bódi Mária Magdolna, a tisztaság vértanúja földi születésnapja alkalmából két eseménnyel is készül a Veszprémi Főegyházmegye augusztus első felében.

Augusztus 8-án, Bódi Mária Magdolna születése napján a 18 órakor kezdődő, a fiatalon elhunyt vértanú életéért hálát adó ünnepi szentmisét követően a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők.

Augusztus 11–12-én, pénteken és szombaton kétnapos biciklis zarándoklat keretében lehet megtenni az utat Veszprémből Szigligetre, Magdi születésének helyére, ahol szintén szentmisében imádkozhatnak a résztvevők a vértanú mielőbbi boldoggá avatásáért.

A zarándoklatra elsősorban plébániai ministránsközösségek, illetve ministránsok és barátaik, családtagjaik jelentkezését várják.

A zarándoklat programja:

augusztus 11., péntek
9 óra: indulás Veszprémből kerékpárral Szigligetre, útközben elmélkedések, pihenők és ebéd; csatlakozási lehetőség: Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Révfülöpön, illetve az útvonal további, előre egyeztetett pontjain;
15 óra: érkezés Badacsonytomajba a szálláshelyre; strandolás, vacsora

augusztus 12., szombat
8.30: indulás Szigligetre kerékpárral
10 óra: ünnepi szentmise a szigligeti templomban
12 óra: ebéd
13 óra: lelkiségi előadás Bódi Mária Magdolnához és a hivatás témájához kapcsolódva
15 óra: hazaindulás Szigligetről kerékpárral és vonattal (hazaérkezés a kora esti órákban)

Jelentkezni Szalontai István ministránsreferensnél lehet a ministransreferens@veszpremiersekseg.hu e-mail-címen vagy a 0620/220-6048-as telefonszámon.

Mindkét programra szeretettel várják az egyházmegye híveit, családokat, gyermekeket, minden kedves érdeklődőt.

Forrás és illusztráció: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria