Kiáltsuk világgá: „Van anyánk!” – Fatima-estre hívunk mindenkit a Szent István-bazilikába

Hazai – 2024. október 2., szerda | 20:15

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit október 13-án, vasárnap a Budapesten, a Szent István-bazilikában 16 órától rendezendő ünnepi estre, amellyel az utolsó fatimai jelenés napjára emlékezünk. Az est szervezője a Magyar Kurír.

16 órától a bazilika Mária termében Kuzmányi István diakónus, a Fatima zarándokútikönyv szerzője tart vetített képes előadást. Ezt követi Kovács Zoltán mariológus, egyetemi tanár, a Szent István-bazilika plébánoshelyettesének teológiai előadása a portugáliai kegyhely titkáról és üzenetéről.

17.15-től közösen imádkozzuk a rózsafüzért a bazilika Szűz Mária-kápolnájában, majd 18 órakor szentmisét ünneplünk a bazilikában.

Az eseményen való részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

„Induljunk el együtt Fatimába! Lépjünk a gyermekek nyomába! Fussunk együtt a pásztorgyermekkel, és kiáltsuk világgá: »Van anyánk!«”

A Magyar Kurír gondozásában, a Via Sacra zarándok utazási irodával együttműködésben,  Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök ajánlásával megjelent Fatima című zarándokútikönyv 252 oldalon, 123 képpel és két részletes térképpel nyújt segítséget a portugáliai kegyhely és környéke megismeréséhez. A kötet az esemény ideje alatt a Mária teremben megvásárolható lesz.

„Hálás szívvel gondolok vissza a Fatimába vezetett nemzeti zarándoklatokra, arra, amikor 2019-ben felajánlottuk a Szűzanyának az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, 2022-ben pedig hálát adtunk érte. Fatimában magyarként is otthon érezhettük magunkat. Elég, ha a Magyar Keresztútra gondolunk, amely emigrációba kényszerült testvéreink adományaiból épült, vagy Kondor Lajos verbita szerzetes elévülhetetlen posztulátori szolgálatára a pásztorgyermekek szenttéavatási eljárásában. Hála illeti őket mindezekért, de

tudnunk kell, az otthont a Szűzanya készíti számunka. Ő minden embernek otthont akar készíteni,

hiszen kétezer éve szent Fiának adott igazi otthont, azóta pedig szívében mindenkinek, aki élete zarándokútján szeretne hazatalálni Istenhez” – írja a kötetet ajánló soraiban Palánki Ferenc.

Fatima című kiadványunk megrendelhető az Új Ember online könyváruházban és november 10-től megvásárolható az Új Ember könyvesboltban (Budapest V. kerület, Ferenciek tere 7–8. Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9–18 óráig).

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria