Diákoknak hirdet kisfilmpályázatot a Mária Rádió

Hazai – 2017. november 29., szerda | 15:36

A Mária Rádió által középiskolás diákok és egyetemisták számára kiírt pályázat célja, hogy a fiatalok megörökítsék s rövid videofilmek formájában feldolgozzák a számukra fontos értékeket.

A Mária Rádió mint missziós műhely a rádiózás mellett rendezvények szervezésével és különböző pályázatok indításával is igyekszik evangelizációs küldetését teljesíteni. Most meghirdettet kisfilmpályázatuk középiskolás diákoknak és egyetemi hallgatóknak szól; témája az értékek megőrzése.

A kisfilmpályázat a fiatalokat szólítja meg: arra kéri őket, mutassák be, számukra mit jelentenek az értékek. A videopályázat által egymásnak s az utánuk jövő generációknak tudnak szemléletformáló, útmutatónak tekinthető gondolatokat átadni.

A Mária Rádió olyan kisfilmek elkészítését várja, amelyek maximum két percben az alábbi fogalmak valamelyikét dolgozzák fel: család, testvériség, erkölcs/becsület, igazság, béke, szeretet, erőszakmentesség, függőségektől való szabadulás. A pályaművek a megadottak közül egy témát dolgozzanak fel dokumentumfilm vagy játékfilm formájában. Az alkotásokat mobiltelefonnal rögzítsék. A pályaműveket a Mária Rádió honlapján megadott portálra tölthetik fel 2018. március 31-ig.

A zsűrizés több körben zajlik: a 2018. március 31-ig beérkezett pályaművek közül a zsűri kiválasztja a legjobb harminc videót, ezekre a Mária Rádió Facebook-oldalán lehet majd szavazni 2018. április 15-től május 15-ig. Az első tíz legtöbb szavazatot kapott pályamű közül választja ki a zsűri a három legjobb alkotást, s hirdeti ki május végén. A zsűri elnöke Dér András filmrendező.

Az első három helyezett kisfilm részleteit levetítik a közszolgálati média vallási műsoraiban; az első helyezett nyereménye egy mobiltelefonhoz használható előlencse. A nyerteseket bemutatják a Mária Rádió műsoraiban és havonta megjelenő magazinjában; a nyertes videót a rádió honlapjára is feltöltik.

Forrás és fotó: Mária Rádió médialevelek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria