Kórházak vezetőivel találkozott Kecskeméten Bábel Balázs érsek

Hazai – 2023. április 5., szerda | 17:23

Április 4-én Bács-Kiskun megye összes kórházának vezetői látogatást tettek Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseknél. A főegyházmegye területén Kecskeméten, Kiskunhalason, Kiskunfélegyházán, Baján és Kalocsán működnek kórházak, mindegyikben van lelkipásztori ellátás.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye régóta kapcsolatot tart fenn a területén működő kórházakkal, valamint az orvosokkal, ápolókkal, s mindazokkal, akik a szenvedők és betegek segítségére vannak. Erre a célra hozta létre Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a főegyházmegye „Kéz a kézben” Kórházlelkészi Szolgálatát is. Az intézmények mindenhol együttműködnek abban, hogy a betegek és a szenvedők lelki segítséget is kaphassanak.

A kórházi vezetők, miután az érsekkel tárgyaltak, megtekintették a kalocsai érseki könyvtár időszaki kiállítását, amely idén az orvoslás történetét mutatja be, majd meglátogatták az Astriceum Érseki Múzeumot és a Nagyboldogasszony-főszékesegyházat, ahol Bábel Balázzsal közösen imádkoztak a betegekért, a gyógyítókért és ápolókért, valamint a hozzátartozókért.

A főpásztor vezetésével a kórházak vezetői arra kérték Istent, hogy segítse az egészségügyben dolgozók és mindazok munkáját, akik a gyógyításban és az ápolásban vállalnak feladatot. „Az Úr áldjon meg mindenkit, aki enyhíti a betegek szenvedését, és segíti a gyógyítók munkáját!” – hangzott el a püspöki áldás.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria