Krajewski bíboros Ferenc pápa küldötteként a herszoni gátrobbantás területére utazik

Ferenc pápa – 2023. június 22., csütörtök | 16:25

A Szeretetszolgálat Dikasztériuma június 22-én közleményben adta hírül, hogy a Szentatya ismét – immár hatodik alkalommal – Ukrajnába küldi Konrad Krajewski bíborost, karitatív szolgálatának vezetőjét. Küldetése evangéliumi: Ferenc pápa közelségét fejezi ki a meggyötört Ukrajna felé.

Konrad Krajewski bíboros küldetése, hogy az emberek mellett legyen, imádkozzon velük és elvigye nekik a pápa ölelését és konkrét támogatását.

Az út során többek között ellátogat Herszon területére, ahol a gát lerombolása után az ártatlan lakosság sok szenvedést él meg, sokan életüket vesztették. 

A karitatív szolgálat vezetője a legsürgősebb gyógyszerekkel megrakott autóval utazik Ukrajnába. Út közben meglátogat különböző vallási közösségeket, bizánci és latin rítusú katolikus, valamint ortodox plébániákat.

A második, (főleg Koreából adományozott) élelmiszerekkel, gyógyszerekkel és orvosi eszközökkel megrakott teherautó is ezekben a napokban indul. Az adományokat a gátrobbanás által leginkább érintett területekre szállítják.

Fordította: Thullner Zsuzsanna

Forrás: Szentszéki Sajtóközpont

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria