Krisztus keresése címmel új beszélgetős sorozatot indított a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Külhoni – 2023. július 19., szerda | 10:47

A munkácsi egyházmegye Veritas nevű evangelizációs YouTube-csatornáján Krisztus keresése címmel indult beszélgetéssorozat első vendége Lucsok Péter Miklós OP püspök, az egyházmegye apostoli kormányzója volt, akivel Popovicsné Palojtay Márta azt a kérdést járta körül, hogy vajon hol van Krisztus a kereszténységben.

Jézus első mondata a tanítványokhoz – egyben életünk alapkérdése: Mit kerestek? Mindannyian keresünk valamit, vagy inkább valakit. A kereszténység kapcsolatot jelent és tanítványságot. Mesterré választani Krisztust, és ebben a kapcsolatban élni: vele, benne élni a mindennapokat. De nem mindenkinek adatik ez meg már gyermekként. Sokan egy olyan eltorzított Istenképet ismernek meg, hogy azt gondolják, nem is jó hozzá tartozni. Hogyan lehet mégis megkeresni Krisztust? Hol lehet találkozni vele, igazán megismerni őt? Az ember Jézus hogyan ismerte meg az Atyát? Mi adja kereszténységünk alapját? És egyáltalán, az életünkben mi, ki az alap?

Ezekre a kérdésekre keresték a választ a sorozat első részében Lucsok Péter Miklós OP püspök és Popovicsné Palojtay Márta.

Forrás: Munkácsi egyházmegye

Fotó: Veritas YouTube-csatorna

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria