Karácsonyi ünnepség az újszászi Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban

Kishírek – 2023. december 20., szerda | 14:34

Az újszászi Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban december 15-én tartották meg a karácsonyi ünnepséget, amelyen az intézmény intézmény vezetői, dolgozói, ellátottai mellett részt vett Kocsis Fülöp érsek-metropolita is.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita imaórát tartott, tanításában pedig elmondta, hogy érdemes volt várni a Messiásra, el is jött, csak éppen nem vették észre. „Csecsemőként jött el, jászolban született, csak szeretni lehetett. A Messiás a szeretet Istene. Legyünk fogékonyak a szeretetre, hiszen bármit is teszünk, a Jóisten szeret minket: ez a karácsony üzenete” – fogalmazta az érsek-metropolita.

Az ünnepségen Tóth Rita, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese megköszönte mindenkinek az áldozatkész szolgálatot, elmondta, milyen fontos a szeretetszolgálat életében a munkatársak, ellátottak közös, alázatos hozzáállása a mindennapokhoz, mely érzése szerint Újszászon kiemelkedően jelen van. Kaló Istvánné, a város alpolgármestere örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy minden alkalommal szeretettel fogadják őt az intézményben, és ebből mekkora erőt tud meríteni.

„Figyeljünk befelé és ünnepeljük vágyainkat. Időnként tudatosan ne csináljunk semmit, csak vágyakozzunk. Ugyanis ez is erősít hitünkben” – foglalta össze tömören ünnepi gondolatait Kapin István, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója.

Az ünnepség egy csodálatos, megható műsorral zárult, melyből az ellátottak, a dolgozók és a vezetők egyaránt kivették részüket.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria