Legyünk a remény zarándokai – Barsi Balázs OFM papi lelkigyakorlatot tartott Esztergomban

Hazai – 2024. augusztus 24., szombat | 21:15

Barsi Balázs ferences szerzetes Esztergomban huszonöt paptársának tartott éves papi lelkigyakorlatot augusztus 21–24-e között az Érseki Papnevelő Intézet épületében.

A ferences szerzetes John Henry Newman bíboros gondolatai alapján mutatta be, hogy az Egyház tanítása az évezredek alatt olyan formálódáson ment át, mely a hitletéteménnyel nem áll ellentétben, viszont a Szentlélek közreműködésével kibontotta az egyes hittitkokat a krisztushívők számára.

Barsi Balázs kiemelte: a dogmafejlődés ezen áttekintése és imádságos átelmélkedése segít, hogy az előttünk álló szinodális úton és a szentévben a remény zarándokai lehessünk. Ez a remény Isten irgalmasságából és kegyelméből forrásozik, mely kísér bennünket. Az előttünk álló szentévben kitárul a Szent Kapu, hogy mindenkit meghívjon Isten szeretetének intenzív megtapasztalására, és hogy a földi élet hullámai között mindig megmaradva tanításában, Krisztusra építsük életünket.

Gerhard Ludwig Müller Aki fényt gyújtott a sötétségben – John Henry Newman élete és gondolkodása című kötete megvásárolható az Új Ember könyvesboltban (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7–8.; nyitvatartás: hétfő–péntek: 9-től 18 óráig), vagy megrendelhető az Új Ember online könyváruházban.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közösségi oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria