Lelkigyakorlaton vettek részt a nagyváradi egyházmegye hitoktatói

Külhoni – 2024. szeptember 4., szerda | 10:31

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Partiumi Oktatási és Módszertani Központja augusztus 30. és szeptember 1. között a nagyváradi Ad Lucem Zarándokházban szervezett lelkigyakorlatot a nagyváradi egyházmegye pedagógusai és hitoktatói számára.

„Aki bennem marad, s én benne, az bő termést hoz. Hisz nélkülem semmit sem tehettek” (Jn 15,5) mottóval hirdették meg a tanévet indító lelkigyakorlatot, melynek vezetője Darvas Piroska segítőnővér volt. A résztvevőket Benedek Ramóna hitoktató köszöntötte.

A hétvége során a mottó alapján a szőlőtő-szőlővessző motívumot fejtették ki – mondta el Darvas Piroska segítőnővér. Azért választották ezt az igehelyet, hogy év közben arra emlékeztesse a résztevőket, nem minden az ő teljesítményükön múlik. Az a fontos, hogy maradjanak a szőlőtőn: maradjanak Istenben, bízzanak szerető gondviselésében. Hogyha rá hagyatkoznak a munkában, a hivatásukban, a személyes életükben, akkor tudnak igazán bő termést hozni.

Reggelente közös bibliaolvasással és elmélkedéssel indították a napot. A hétvége során megvizsgálták kapcsolataik milyenségét, hogy hogyan tudnak kapcsolódni saját magukhoz, diákjaikhoz, munkatársaikhoz, az Egyházhoz, valamint Istenhez. Megvizsgálták, hogy mi az, ami segíti, és mi az, ami hátráltatja őket ebben.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria