Lezárult a „Boldogabb családokért” program Temesváron

Külhoni – 2024. január 23., kedd | 9:02

Január 12–14. között a temesvári Gerhardinum Líceum adott otthont a „Boldogabb családokért” Családi Életre Nevelés (CSÉN) elnevezésű program második, záró részének. A képzésre a temesvári, a szatmári és a nagyváradi egyházmegyékből érkeztek résztvevők. Az alábbiakban két beszámolót közlünk – szerkesztett formában – a rendezvényről.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a „Boldogabb családokért” Családi Életre Nevelés program Módszertani Alapképzés második és egyben utolsó részét.

Nagyon sokrétű és információban gazdag képzésen vehettünk részt, ahol sok ötletet kaptunk, megannyi lehetőséggel ismerkedtünk, a „hogyanokkal” kapcsolatos kérdésekre kaptunk választ.

A képzés széles körű ismeretanyagot ölelt fel. Izgalmas, változatos, interaktív előadások voltak, amelyek nagy segítséget nyújtanak majd a további tevékenységünkben is. Munkánkat megkönnyítő információkat, ismereteket gyűjthettünk össze.

Ottlétünket családias hangulat övezte, egészen jó csapattá formálódtunk, annak ellenére, hogy több korosztályt képviseltünk. Nagyon jó érzés volt csapatban dolgozni, pedig mindannyian más érdekeltséget képviseltünk. Szakmailag is jó volt látni, hogy megtaláltuk a közös hangot.

E képzésnek köszönhetően úgy döntöttünk, hogy együtt próbálunk valamiféle közösséget létrehozni és egymást a továbbiakban támogatni. A rendezvényt nagyon hasznosnak, érdekesnek és személyiségfejlesztőnek találtuk. Köszönet és hála mindenért!

Csata Helga

*

Csodás három napon vagyunk túl, amelyet a Családi Életre Nevelés tanfolyam kapcsán élhettünk át. Az anyaországból, Budapestről érkezett előadók alapos felkészültsége ismét megmutatkozott, hisz nagyon sok új, ötlettel, érdekességgel, értékkel tölthettük meg képzeletbeli kis zsákocskánkat, amit majd hasznosítani, kamatoztatni is fogunk.

A felkészítőn volt nevetés, meghatódottság, lelkesedés, csapatszellem, tenni akarás, segítségnyújtás, odafigyelés, egymásra figyelés, szeretet és még sorolhatnánk. Elmondhatom, hogy az elvárásainkat ismét felülmúlta az előadásokat tartó személyek szakszerű felkészültsége, az ismeretek példaértékű átadása, hathatós szemléltetése és a szeretetteljes elfogadó közösség jelenléte.

A kurzus során rádöbbentünk mennyi értéket hordozunk magunkkal/magunkban. Ismét megmutatkozott a közösség ereje, ahol egymást támogatva, segítve minden könnyebb.

A képzés végére hálát éreztünk a szívünkben, hálát azért, hogy részesei lehettünk ennek, mert sok új, hasznos módszert sajátíthattunk el, és azért, mert fantasztikus embereket ismerhettünk meg.

Vajda Noémi

Forrás és fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria