Lucsok Miklós püspök képviseli az ukrán katolikus főpásztorokat a budapesti pápalátogatáson

Külhoni – 2023. április 26., szerda | 17:02

Ferenc pápa közelgő, április 28–30-án esedékes magyarországi apostoli látogatásán az ukrán katolikus püspököket Lucsok Miklós OP püspök, a munkácsi egyházmegye apostoli kormányzója képviseli – adta hírül honlapján az Ukrán Római Katolikus Püspöki Konferencia. Az ukrán katolikus média a pápalátogatás több eseményét is élőben közvetíti.

A Szentatya magyarországi apostoli látogatásának középpontjában az április 30-i, vasárnapi szentmise áll, amelyet Budapesten, a Kossuth Lajos téren tartanak. Az ünnepi szentmisén Lucsok Miklós püspök,  a munkácsi egyházmegye apostoli kormányzója is koncelebrál.

Ferenc pápa 2021. szeptember 12-én látogatott Budapestre, ahol az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét mondta – olvasható az ukrán katolikus püspöki konferencia honlapján. – Mivel akkor nem volt lehetőség teljes körű apostoli útra, ígéretet tett arra, hogy később visszatér. II. Szent János Pál pápa kétszer, 1991-ben és 1996-ban járt Magyarországon.

Ukrajnában az Örök Ige Televíziós Hálózat (EWTN) közvetíti Ferenc pápa magyarországi apostoli útjának főbb eseményeit:
– április 28-án, pénteken a 17 órakor kezdődő, a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal való találkozót a Szent István-bazilikában;
– április 29-én, szombaton a 10.15-kor kezdődő találkozást a szegényekkel és menekültekkel a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, majd 16.30-kor a pápa fiatalokkal való találkozóját a Papp László Sportarénában;
– április 30-án, vasárnap pedig a 9.30-kor kezdődő pápai szentmisét a Kossuth Lajos térről.

Forrás: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye; rkc.org.ua

Fotó: Munlácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria