Máltais–pázmányos összefogással vittek adományokat romániai magyar iskolák és óvodák számára

Hazai – 2024. január 18., csütörtök | 15:12

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem egykori hallgatói, a Szent László Társulat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében január 13-án és 14-én két megpakolt furgon és egy kisbusz járta végig Romániában a máramarosi és szilágysági területeken magyar nyelven oktató intézményeket, hogy iskolaszereket, könyveket, játékokat adományozzanak számukra.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem egykori hallgatói a Szent László Társulat segítségével évente gyűjtést szerveznek a határon túli magyar nyelven oktató iskolák, óvodák támogatására. Felkérésükre 23 iskola és hét plébánia csatlakozott az akcióhoz, a gyűjtés 2023 decemberében zajlott. Az adományok célba juttatását a Máltai Szeretetszolgálat segítette, idén a legtöbb adományt összegyűjtő intézmények képviselői is velük utaztak egy kisbuszban, és találkoztak a megajándékozott iskolák tanáraival.

Az adományokat szállító két furgonban összesen 2,4 tonna iskolaszert, könyvet, játékot szállítottak máramarosi és szilágysági településekre. Az oktatási intézmények mellett néhány gyermekotthon és rászoruló gyermekek számára nyitott napközi is kapott támogatást, ezeknek az intézményeknek tartós élelmiszereket adományoztak a szervezők.

Az adományok a következő településekre jutottak el: Bősháza, Domokos, Érmihályfalva, Erzsébetbánya, Felsőbánya, Gálospetri, Hadad, Kapnikbánya, Koltó, Magyarlápos, Magyarlápos, Szamosardó, Székelyhíd, Szilágylele, Völcsök.

A gyűjtést szervezők felvidéki iskolákat is támogatnak, az ottani településekre februárban érkezik szállítmány.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria