Máriapócson kezdődött a görögkatolikus gyermekvédelmi intézmények lakóinak vakációja

Hazai – 2023. június 14., szerda | 12:54

Nyárindító gyermeknapot szervezett a Görögkatolikus Metropólia a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ közreműködésével június 12-én Máriapócson. Az Egyházra bízott hátrányos helyzetű gyermekek és a róluk gondoskodó felnőttek tölthettek el egy felejthetetlen napot az Istenszülő oltalma alatt.

Változatos programokkal készültek a szervezők a gyereknapra, amelyen mindenekelőtt közös imádkozásra kért mindenkit Kocsis Fülöp érsek-metropolita. Az imaóra végén a főpásztor kellemes időtöltést kívánt mindenkinek, és arra kérte a kicsiket és a nagyokat egyaránt, hogy a játék mellett ne maradjon el az Istenszülő köszöntése sem, hiszen elsősorban azért gyűltek össze éppen Máriapócson, hogy égi édesanyánk mindenkit a szívünkben lakozó Úr Jézushoz vezessen.

A metropólia minden évben igyekszik kedveskedni a görögkatolikus gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek, szakembereknek, nevelőszülős családoknak és lelkivezetőknek egy-egy ilyen nappal. Ezúttal több mint nyolcszázan érkeztek Máriapócsra: a debreceni székhellyel működő Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központból, a hajdúnánási Szent Anna Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központból, a székesfehérvári Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központból, a nyíregyházi Szent Miklós Gyermekvédelmi Központból, valamint a miskolci Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményből.

A kegytemplom környéke zsongott az önfeledten szórakozó gyerekektől: a különféle ugrálóvárakon kívül több fellépő is igyekezett megmozgatni a résztvevőket, bekapcsolni őket a műsorukba, köztük a léggömbalkotásokat felvonultató Csucsa bohóc és a Debreceni Népi Együttes. A legnépszerűbb program a gumiköteles ugráló volt, emellett kutyás bemutató és a katonai toborzóiroda interkatív foglalkozásai is színesítették ezt a napot.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria