Másodszor tartott hivatástisztázó tábort a gyulafehérvári szeminárium

Külhoni – 2024. július 15., hétfő | 14:00

Július 8. és 11. között a Kovászna megyei Kommandón második alkalommal szervezték meg a gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett Papnevelő Intézet preszemináriumi táborát a papi hivatást érző középiskolás (9–12. osztályos) fiúk számára.

A tábor 25 érdeklődő részvételével ismerkedéssel és imádsággal vette kezdetét.

A tábor második napján, július 9-én, kedden a reggelit követően a hagyományos ostyasütést próbálhatták ki a preszeminaristák, melyet egész napos túra követett. A túra során Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök vezetésével Kovászna megye legmagasabb pontjára, a Lakóca csúcsára (1777 méter) jutottak el, ahol a túrát bográcsozással zárták. Az út során a természetben szentmisét is ünnepeltek.

A tábor harmadik napján, július 10-én, szerdán a Lázár Hunor Imre leendő ötödéves kispap vezetésével tartott reggeli tornát és a reggelit követően társasági csapatépítő játékokat próbálhattak ki a tábor résztvevői Keresztes Zoltán plébános vezetésével, melyet rövid uzsonnaszünet követett.

A programok között Keresztes Zoltán plébános vezetésével bibliodráma-előadásra, valamint Simon Imre ifjúsági főlelkész koordinálásával önképzőkörre is sor került, valamint akadályversenyen is részt vehettek a fiatalok.

A késő délutáni órákban a szabadtéri tevékenységek után vacsora következett, amely során Diósi Dávid dékán-vicerektor házi készítésű hamburgerét ízlelhették meg a résztvevők.

A napot tábortűzzel zárták, amelynek során a résztvevők csoportjai rövid előadást tartottak, valamint kiértékelték az akadályversenyt, és győzteseket hirdettek. A nap népdalénekléssel és cserkészjátékokkal végződött Simó Gáspár, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium lelkivezetője irányításával.

A tábor negyedik és egyben utolsó napját, július 11-ét, csütörtököt a 25 tábori résztvevő reggeli tornával kezdte Gergely József diakónus vezetésével. A délelőtti órákban a tábor szervezői és a résztvevők közösen kiértékelték a tábort. A déli órákban sor került a záró szentmisére is, majd közös ebéddel véget ért a 2024-es preszemináriumi tábor.

Az idei preszemináriumi tábort végig az imádságos lelkület, a fiatalos lendület, valamint az aktív közösségi szellem hatotta át, alakította fiatalbaráttá, hivatásbontogatóvá. A táborban részt vett Kerekes László segédpüspök, Keresztes Zoltán gyergyószentmiklósi plébános, Kovács József, a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa, Simó Gáspár, a csíkszeredai Segítő Mária-gimnázium spirituálisa, Ilyés Lehel segédlelkész, Simon Imre főegyházmegyei ifjúsági főlelkész, Tuzson Attila marosvásárhelyi segédlelkész, iskolalelkész, Mihály Imre zágoni plébános, Bakó László nagyiratosi plébános, teológiai tanár.

Köszönet a 25 bátor fiatalnak, akik igent mertek mondani a táborban való aktív és nyitott részvételre. Imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért!

Forrás és fotó: SIS; Romkat.ro és Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria