Megalakult a Nagybecskereki Egyházmegye Tanácsosainak Testülete

Külhoni – 2024. október 13., vasárnap | 18:17

Október 11-én a nagybecskereki püspökség épületében megtartották a tanácsosok testületének alakuló ülését, amelyen Mirko Štefković nagybecskereki megyéspüspök elnökölt.

A testület tagjai: Mellár József törökbecsei plébános, általános helynök; Hajdú Sándor padéi plébános, bírósági helynök; Bővíz László nagykikindai plébános, egyházmegyei vagyonkezelő; Csipak Csaba magyarcsernyei plébános, irodaigazgató; Gyuris László pancsovai plébános és Tapolcsányi Emmánuel székesegyházi plébános.

Az ülés elején Mirko Štefković püspök köszöntötte a testület tagjait, megköszönve a felkérés elfogadását, majd röviden bemutatta az egyházmegye tanácsosai testületének jelentőségét, valamint működésének módját. „Tekintettel arra, hogy a tanácsadói szerepen túl intézményi és meghatározói feladata is van, rendkívül fontos mindannyiuk felelőssége és munkájához való hozzáállása. Szívünkön viseljük mindannyian az egész egyházmegye jólétét és gyarapodását, ezért öröm számomra megkezdeni a közös munkát” – hangsúlyozta a főpásztor.

A kinevezettek ezután hitvallást és hűségesküt tettek.

A megyéspüspök ezt követően ismertette a testület tevékenységére vonatkozó szabályzat tervezetét, majd a tanácsosokkal folytatott beszélgetésen megvitatták az egyházmegye jelenlegi helyzetét.

Az ülésen elhangzottak a következő évre vonatkozó lelkipásztori tervek és javaslatok, külön hangsúlyt fektetve a szentév megünneplésére.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria