Meghallgatásra vágyók fordulhatnak a szegénygondozó nővérekhez a mátraverebély-szentkúti főbúcsúkon

Megszentelt élet – 2023. augusztus 8., kedd | 15:50

„Meghallgatlak” sátorral települnek ki a ferences szegénygondozó nővérek a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely Nagyboldogasszony-főbúcsújára, hogy a problémájukkal egyedül maradt, meghallgatásra vágyó testvéreknek segítsenek. A misszió vezetését Kinga és Lucia nővér vállalta, akik többedmagukkal augusztus 13-án és 20-án egész nap (a szentmise ideje kivételével) várják a beszélgetni vágyókat.

A ferences szegénygondozó nővérek közössége és a Mátraverebély-Szentkúton szolgálatot teljesítő ferences szerzetesek együttműködése gyümölcseként a nemzeti kegyhely főbb búcsúin jelen lévő apácák „Meghallgatlak” sátrat állítanak föl a liturgikus térre, hogy azok a hívek, akik szükségét érzik, leülhessenek velük beszélgetni.

„Azt tapasztaljuk, hogy rengetegen, egyre nagyobb számban mennek gyónni a zarándokok, de akkor nincs lehetőség hosszabb beszélgetésre. Ezért vállaltuk azt a missziót, hogy legközelebb a Nagyboldogasszony-napi főbúcsún leülünk meghallgatni őket” – mondta Kinga nővér, aki nagyon nagy ajándéknak tartja, hogy bizalommal megnyílnak előttük a hívek.

Mint mondta, egyesek a gyógyulásukhoz kérnek közbenjáró imát, mások konkrét segítségért keresik meg őket, vagy csak meghallgatásra vágynak.

Nagyboldogasszony ünnepe előtti szombaton, augusztus 12-én már kora reggel érkeznek zarándokok a nemzeti kegyhelyre, majd a háromnapos búcsú során folyamatosan jönnek gyalogosan, autókkal és buszokkal. Összesen körülbelül tízezren vesznek részt az ünnepi szentmiséken, a szombat éjjeli keresztúton, illetve az éjszakai virrasztáson.

Másnap, augusztus 13-án, vasárnap a 11 órakor kezdődő szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutatja be.

Szintén vasárnap 10 és 13 óra között véradást is szerveznek Szentkúton, így is segítve a rászorulókat.

Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én, kedden 11 órától Felföldi László pécsi püspök mutat be szentmisét, amit körmenet követ.

A részletes búcsúi program ITT  található. További információ: www.szentkut.hu

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria