Megjelent a Vigilia júniusi száma

Kultúra – 2024. június 8., szombat | 19:00

A Vigilia ez évi hatodik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

A lap élén Török Beáta Nyár, utazás, gyerekek… című írása olvasható, majd tematikus összeállítás, Globális pünkösdizmus és pünkösdi tapasztalat címmel, benne Gájer László: Pünkösdi tapasztalat. Az evangelikál irányzatoktól a karizmatikus megújulásig, Douglas Jacobsen: Mi a pünkösdi teológia?, Kisnémet Fülöp OSB: A globális dél pünkösdi tapasztalata. Néhány megjegyzés az afrikai és a latin-amerikai pünkösdizmusról, David Martin: Pünkösdizmus: A modernitás és a modernizáció alternatív formája?

A témához kapcsolódik A Vigilia beszélgetése rovatban Gájer László Ralph Martinnal készített interjúja, az Esszék rovatban David du Plessis A kezdet című írása, Gájer László fordításában és bevezetőjével, az Egyház a világban Fábry Kornél Egy sorsfordító találkozás utóélete, Hámori Attila Szentlélek kívül-belül és Németh Emma SSS A Szentlélek keresztsége című vallomása.

A szépirodalmi részben Falcsik Mari, Fátyol Zoltán, Halmosi Sándor, Sopsits Árpád és Vörös István versei, Patak Márta novellája és Száz Pál A találkozások hídja: Rilke és Kosztolányi (Pont du Carrousel, Puente de San Martín) című esszéje szerepel. A Kortárs vers kortárs szemmel rovatban Horváth Csaba méltatja Kemény István Egy nap élet című versét.

A Kritika rovatban Homoki Gyula elemzi Holly Ordway Tolkien’s Faith: A Spiritual Biography című könyvét, a Szemle rovatban pedig Ruzsa György Régi orosz szakrális ezüst, Molnár Antal Magyar kutatások a Vatikánban a moldvai magyarság történetéről és Győrffy Ákos A csend körei című könyvéről találunk recenziókat.

A Vigilia honlapján részletek olvashatók a legújabb szám néhány írásából.

Vigilia Szerkesztőség / Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria