Megjelent a Vigilia szeptemberi száma

Kultúra – 2024. szeptember 14., szombat | 14:00

A Vigilia ez évi kilencedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

A lap élén Klaniczay Gábor Assisi Szent Ferenc stigmái – források és képek című tanulmánya olvasható, majd tematikus összeállítás, Kortárs etikai kérdések címmel:

Barcsi Tamás: Gondolatok a kegyetlenségről, Görföl Tibor: Az eutanázia és az asszisztált öngyilkosság dilemmái, Szakács Péter Mihály: A genderelmélet kezdetei – John Money elmélete és a katolikus egyház válasza a genderkérdésre.

A témához kapcsolódik az Esszék rovatban Robert Spaemann Utánunk a magolvadás című írása Görföl Tibor fordításában és bevezetőjével, valamint A Vigilia beszélgetése rovatban közölt kerekasztal-beszélgetés erkölcsi kérdéseinkről Sárkány Péter, Tóth Sára, Gájer László és Papp Miklós részvételével.

A szépirodalmi részben Falcsik Mari és Fellinger Károly versei, Szokács Kinga Levél egy vendégházból című esszéje szerepel. Tóth Krisztina, Kemény István és Méhes Károly a 60 éves Vörös Istvánt méltatja, akivel Horváth Csaba készített beszélgetést.

A Kortárs vers kortárs szemmel rovatban Fráter Zoltán Wirth Imre Ma este beszökik…, Pataki Elvira pedig Lukács Flóra Meltemi című versét elemzi.

A Kritika rovatban Radics Viktória teszi mérlegre Szilasi László Saját élet című regényét.

A Szemle rovatban Jon Fosse Fehérség és Patak Márta Simon, a boldog pap című könyvéről találunk recenziókat.

A Vigilia honlapján részletek olvashatók a legújabb szám néhány írásából.

Vigilia Szerkesztőség / Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria