Megszelídülni a szeretet hatására – Idén is megszervezték a nyári oratóriumot Egerben

Hazai – 2024. július 12., péntek | 10:28

Évről évre sok fiatalt vonz az egri Don Bosco Nővérek által szervezett tábor, a nyári oratórium, amelyet idén „Az álom, mely álmodni késztet” mottóval hirdettek meg, utalva a rendalapító, Bosco Szent János egy kilencévesen látott álmára, amelyben a farkasok bárányokká szelídültek a szeretet hatására.

A szalézi nővérek már több mint 25 éve minden esztendőben megszervezik a nyári oratóriumot Egerben, a Segítő Szűz Mária Kollégiumban, segítőikkel, a szalézi animátorokkal.

A Don Bosco Nővérek egri közössége két hétig foglalkozik a táborban 135 gyermekkel. A színes programok között nagy szerepet kap minden délelőtt az úgynevezett „nagycsoportos foglalkozás”.

Idén két szent életű fiatal életpéldájával ismerkedhetnek meg a táborozók. A szervezők igyekeznek napról napra utat találni a gyermekek szívéhez, hogy segítsenek életre kelteni álmaikat, és valódi kapcsolatokat teremtve segíthessék őket Isten felé és az álmaik, céljaik felé.

A reggel 7 órától kora estig tartó programon napról napra együtt vesz részt a teljes tábor; vannak továbbá beszélgetések és játékok korosztályok szerint kialakított csoportokban, amelyeken megtapasztalható a családias légkör és

a szalézi pedagógia, melynek alapja a jelenlét és a feltétel nélküli szeretet.

A programok között szerepel egy budapesti kirándulás, sportdélután, illetve egy olyan nap is, melynek során a gyerekek szentgyónáson is részt vehetnek.

A kézműves-foglalkozásokon és a szervezett játékokon keresztül önfeledten, vidám hangulatban ismerhetik meg a szervezők, vagyis az animátorok a gyermekeket.

A tábor minden napján tartanak szentmisét, elmélyítve az idei program témáját: hogyan tudjuk a mindennapjainkban megvalósítani, mi Isten álma az életünkről.

A nyári oratórium minden évben gálaműsorral és családi nappal ér véget, amelyen a táborozó gyermekek szülei és testvérei is részt vesznek.

Forrás: Egri Főegyházmegye/Domán Vivien

Fotó: Szent István Televízió/Federics Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria