A gyulafehérvári érsekség tíz hektáron elterülő szőlőjéből (ebből öt hektár új ültetés) készül a misebor, melynek sajátossága, hogy semmiféle vegyszer, adalékanyag nem kerülhet bele.
A saját szőlőjében készülő misebort a Katolikus Egyház belső használatára készíti, nem kerül kereskedelmi forgalomba, a plébániák rendelhetnek belőle misézés céljára.
A szőlőmetszés és a tavaszi remények jegyében végzett szőlőmegáldás arra emlékeztet, hogy a hagyományok ápolása és az azokhoz való hűség alapvető szerepet játszik ebben a munkában is. Ezzel a reménnyel és Isten áldásába vetett bizalommal indították az új évet az érsekség szőlősében, abban bízva, hogy az idén is bőséges és áldott termést hoz.
Forrás és fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség; Romkat.ro
Magyar Kurír
Kapcsolódó fotógaléria