Megtalálni Istent a csendben – Látogatás a kolozsvári segítő nővéreknél

Nézőpont – 2024. február 4., vasárnap | 16:11

1997 óta ünnepeljük a megszentelt élet világnapját, amikor kifejezzük nagyrabecsülésünket, szeretetünket is azon személyek iránt, akik egész életüket átadták Krisztusnak szerzetesi fogadalmuk által. Az alábbiakban Majoros András írását olvashatják arról, számára mit jelentett az erdélyi segítő nővérekkel való találkozás. Az írás a Vasárnap című katolikus hetilap február 4-i számában jelent meg.

A világ pörög körülöttünk, és az ember megpróbál úgy pörögni benne, hogy egy helyben tudjon maradni. Ez hatványozottan igaz volt az én életemre és teljességgel a kolozsvári egyetemi életre. Megpihenni, csöndben lenni, hallgatni és keresni az Isten jelenlétét a csendben – elérhetetlen volt számomra. De itt, Kolozsvár szívében, a Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek Kongregációjának kolozsvári rendházában, a 4D-ben (dinamika, dialógus, döntés isteni dimenzióban  a szerk.) a segítő nővérek egy „oázist” teremtettek, ahová a magamfajta ember nem tud nem vágyódni, miután megtapasztalja azt a csendet, lelki békét, szeretetet és segítséget, amit a nővérek adnak minden betérő ember számára.

Itt nemcsak feltöltődhetek Isten jelenlétében, ha megfáradtam, hanem Isten új arcát ismerhetem meg. Megérthetem, de nem az agyammal, hanem szívemmel, hogy miért olyan fontos a csönd az imában. Láthatom magamat és ügyeimet az Isten szemüvegén keresztül, és örömömet lelhetem ebben. Időt tölthetek Istennel.

A nővérek segítettek abban, hogy megtaláljam azt az imaformát, amely közel áll a szívemhez. Itt kezdtem el szívemmel megérteni, hogy a gondviselés és az istengyermekség mekkora és megfizethetetlen ajándék számunkra az Istentől.

A nővérek aktív támogatása, útmutatása, értékes szavaik és jelenlétük hatalmas segítség abban, hogy a saját utamat tudjam keresni és járni, úgy az Istennel való kapcsolatban, mint a világban. A nővérek jelenléte Kolozsváron ajándék számunkra.

Szöveg: Majoros András

Fotó: archív felvételek az erdélyi segítőnővérektől

Forrás: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria