Megtartották a 15. Görögkatolikus Tudásolimpia döntőjét Nyíregyházán

Hazai – 2024. június 6., csütörtök | 13:06

A 2023/24-es tanévben 15. alkalommal rendezték meg a Görögkatolikus Tudásolimpiát. A kétfordulós levelezős versenyen közel 1600 diák vett részt, akik nemcsak a Görögkatolikus Metropólia általános és középiskoláiból, hanem egyéb felekezeti és világi iskolákból is jelentkeztek. Május 31-én a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán tartották az országos döntőt, melyen 150 diák vett részt.

A megnyitón a diákok Kocsis Fülöp metropolita vezetésével imaórán vettek részt, majd a főpásztor biztató szavai után megkezdődött a hivatalos verseny.

Idén a diákok nemcsak a főiskola termeit vették birtokba, hanem a Szent Miklós-székesegyházat is, ahol az informatika döntő résztvevői készítettek felvételeket, akik egy short videó elkészítését kapták feladatul. 

A verseny után a diákokat és kísérőiket hagyományosan vendégül látták ebédre is. A kora délutáni eredményhirdetésen Inántsy-Papp Ágnes főszervező értékelte a napot. A díjazottak Orosz Atanáz miskolci püspöktől vehették át az okleveleket és az ajándékokat.

A döntőn született eredményekről ITT tájékozódhatnak. 

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Vándor Ilka Borbála/SzAGKHF

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria