Megújult a veszprémi Davidikum kollégium

Hazai – 2024. szeptember 6., péntek | 10:40

Megújult a veszprémi Davidikum Római Katolikus Középiskolai Kollégium épülete a nyáron. Az újonnan átadott szobákat és egyéb helyiségeket Udvardy György érsek áldotta meg – adta hírül a főegyházmegye szeptember 4-én.

Udvardy György köszöntőbeszédében örömét fejezte ki, hogy egyre több egyházi fenntartásban működő oktatási intézmény újulhat meg. Különösen jelentős ez egy kollégium esetében, hiszen nagyon fontos, hogy a diákok otthonaikból ide költözve komfortos, kényelmes, biztonságos környezetben tudjanak tanulni és pihenni. A főpásztor köszönetet mondott a szülőknek és a beköltöző diákoknak a bizalmukért, hogy a Davidikumot választották, ahol biztos tudást, értékeket és törődést kapnak.

Dobosné Burján Adrienn igazgató elmondta, a nyár folyamán újraszigetelték az éttermi szárnyat, s amint hazaköltöztek a diákok, azonnal nekikezdtek a szobák megszépítésének is. A patinás, közel 200 éves épület első emeletén megújult a fiúk szintje. Ezt közel ötven diák lakja. Kifestették a szobákat, lefestették az ajtókat, ablakkereteket is. Felcsiszolták a parkettát, és teljesen új bútorzattal gyarapodtak a szobák. Ugyancsak megszépültek a folyosók és a fürdők, mosdók is – mondta el az igazgató. Hozzátette, közel 30 millió forintba került a felújítás.

A tanév elején a kollégiumba beköltöző mintegy 95 diák 9 középiskolában tanul.

Darnai János, az intézmény lelki igazgatója úgy fogalmazott, a Davidikumban arra törekednek, hogy segítsék a diákokat a szellemi töltekezésben, a hitük erősítésében.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria