Megújulva a szolgálatban – Szakmai napot tartott a Győri Egyházmegyei Karitász

Hazai – 2024. április 9., kedd | 17:12

Huszonöt résztvevővel tartotta meg április 6-án, szombaton délelőtt idei első szakmai napját a Győri Egyházmegyei Karitász. Az alkalomra az egyházmegye plébániáin működő önkéntes csoportok vezetőit várták.

A közös imádsággal, majd Lőrincz Attila igazgató köszöntőszavaival kezdődő program során a csoportvezetők megvitatták az elmúlt félév tapasztalatait, illetve az elkövetkezendő hónapok karitászakcióinak lehetőségeit, kihívásait. Az országos és egyházmegyei szervezésű támogató projektek részletei mellett a felmerülő aktuális kérdésekre is válaszoltak a győri karitászközpont munkatársai, illetve a résztvevők külön előadás keretében hallhattak az egységes arculat és kommunikáció fontosságáról.

A szakmai nap lényeges mozzanata volt, hogy a résztvevők moderált formában megoszthatták szakmai észrevételeiket a szeretetszolgálatuk során felmerülő kihívásokkal, másrészt a központukkal való együttműködéssel kapcsolatban.

Mind a résztvevők, mind a szervezők oldaláról öröm volt megtapasztalni azt a látványos fejlődést, ami az egyházmegyében két éve rendszeressé tett szakmai napok nyomán érzékelhető az önkéntes csoportok közösségében. Az idei tavaszi szakmai nap a karitász-fogadalom megújításával, majd közös ebéddel zárult.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria