Milyen programok lesznek Ferenc pápa magyarországi látogatásának második napján?

Hazai – 2023. április 29., szombat | 6:00

Ferenc pápa, elfogadva az állami és egyházi hatóságok meghívását, látogatást tesz Magyarországon április 28. és 30. között, ami a 41. nemzetközi apostoli útja. A Szentatya látogatása második napján, április 29-én, szombaton találkozik a szegényekkel, menekültekkel, a görögkatolikus közösség tagjaival, valamint a fiatalokkal.

Április 29-én, szombaton reggel a program magánlátogatással kezdődik a Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonában.

10.15-kor Ferenc pápa a szegényekkel és a menekültekkel találkozik a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, majd 11.30-kor látogatást tesz a görögkatolikus közösségnél a szintén a téren található Istenszülő oltalma templomban.

A délután 16.30-kor kezdődő rendezvényen a fiatalokhoz szól a Szentatya a Papp László Sportarénában.

Este magántalálkozón vesz részt a Jézus Társasága tagjaival az apostoli nunciatúrán.

A pápa érkezésére számos hír, interjú és riport segített felkészülni, melyeket oldalunkon a Ferenc pápa főmenü alatt, a Ferenc pápa Magyarországon 2023 menüpontban gyűjtöttünk össze. E menüpont alatt találják meg a pápalátogatás során, az egyes programokról készülő tudósításokat, riportokat is.

Minden, amit a pápalátogatásról tudni kell című cikkben a legfontosabb gyakorlati információkat adjuk közre. A publikációt folyamatosan frissítjük.

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria