Mindszenty-versenynap Zalaegerszegen

Kishírek – 2016. április 4., hétfő | 14:49

Március 30-án rendezték meg Zalaegerszegen a Mindszenty-versenynapot a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületében.

A versenyen tíz egyházi iskola – a nagykanizsai Piarista Általános Iskola és Gimnázium, a Sík Sándor Katolikus Általános Iskola Zalaszabarról, a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola, a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Római Katolikus Általános Iskola, a szombathelyi Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a jánosházi Szent Imre Általános Iskola, a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola, a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, valamint két tagiskolája Salomvárról és Búcsúszentlászlóról – tanulói mérték össze tudásukat.

A sárvári katolikus iskola tanulóinak eredményei: 2., 3. és 4. évfolyamon a Szépen, helyesen anyanyelvi versenyen Kovács Fanni 2. a osztályos tanuló 8. helyezést, Dancsecs Judit 3. b osztályos tanuló 8. helyezést és Pál Anna 4. b osztályos tanuló szintén 8. helyezést ért el. Felkészítőik Márkus Sándorné, Takács Barnabásné és Tallós Ágnes voltak.

Matematika logikai versenyen, ugyanezen évfolyamokon Rouchon Dorián 2. a osztályos tanuló 5. helyezett, Finta Hanna 4. helyezett és Németh Mátyás 8. helyezett lett. Felkészítőik Márkus Sándorné, Martonfalvi Mária és Bíró Kinga voltak.

A felső tagozatosok Matematika alapműveleti versenyén az 5. a osztályos Büki Lóránt 1. helyezést, a 6. b osztályos Horváth Máté 8. helyezést, a 7. b osztályos Kiss Bernadett 3. helyezést, a 8. a osztályos Sebestyén Dániel szintén 3. helyezést ért el. Felkészítő tanáraik Soltiné Tóth Andrea és Ördögné Kovács Mónika tanárnők voltak.

Műveltségi vetélkedőt is tartottak ezen a napon Gárdonyi Géza A láthatatlan ember című regényének alapján. A versenynapon 3 fős 6. évfolyamos csapatokat vártak. A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium, és Kollégiumból a Pallósi Diána, Szakos Dorka és Nagy Gellért tanulókból álló csapat 3. helyezett lett. Felkészítőik Germánné Cseszkó Blanka, Dr. Szalai Ferencné és Nagy Miklós voltak.

Szent Márton élete címmel rajzpályázatra küldhettek be az iskolák pályaműveket. Ezen a megmérettetésen Rouchon Dorián 2. a osztályos tanuló 1. helyezést ért el. Felkészítője Kondorné Bujtor Bernadett tanárnő volt. Az iskola folyosói galériájában több diák alkotását is kiállították.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria