Mire való a tudomány? – prémium előadás-sorozat a Pázmány Szenior Egyetemen

Kultúra – 2015. április 14., kedd | 12:01

Három előadásból álló különleges sorozatot hirdet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) az MTA BTK Filozófiai Intézetével közösen. Az előadásokhoz beszélgetések is kapcsolódnak – tájékoztat a kar.

A PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara és az MTA BTK Filozófiai Intézete most induló előadás-sorozatában a hazai tudományosság vezető képviselői közérthető módon magyarázzák el, mire való a tudományuk, miért érdemes közpénzeket áldozni arra, mi annak a tényleges társadalmi haszna.

A 2014 őszén elindult Pázmány Szenior Egyetemhez kapcsolódó prémium-előadások több korosztályt kívánnak megszólítani: egyetemi hallgatókat, oktatókat, továbbá az érdeklődők széles körét. Az előadások ingyenesen látogathatók.

Az előadás-sorozat keretében először – április 16-án, csütörtökön 18 órakor – Fehér M. István akadémikus beszél arról: Mire való a filozófia? A második alkalmon (április 23., csütörtök 18 óra) Mire való a művészettudomány? címmel Marosi Ernő akadémikus osztja meg gondolatait a hallgatókkal. Május 7-én, csütörtökön 18 órától pedig Mire való a matematika? címmel Lovász László akadémikus tart előadást.

Az egyórás előadások utáni Hörcher Ferenc, az MTA doktora, egyetemi tanár vezetésével tartanak beszélgetéseket az egyes témákról.

Az programok helyszíne: a PPKE BTK budapesti Sophianum épülete (VIII. kerület, Mikszáth Kálmán tér 1.). A várható nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők kérik, hogy részvételüket előre jelezzék a sophianum@btk.ppke.hu e-mail címen vagy a +36/1/235-3030-as telefonszámon.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria