Missziós évet hirdetnek a tatai kapucinus plébánián

Hazai – 2015. szeptember 23., szerda | 12:35

A Ferenc pápa által 2016-ra meghirdetett irgalmasság szentéve alkalmából a tatai kapucinus templom plébánosa, Kovács Csaba Albert missziós évet hirdet a plébánia egyházközségei számára. Az alábbiakban az ő üzenetét tesszük közzé.

 

A Szentatya, Ferenc pápa december 8-ával a következő év Krisztus Király vasárnapjáig meghirdette az irgalmasság évét, vagyis a 2016. év szentév lesz.

Mit jelent ez számunkra? Jézus megígérte Péternek: „Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is…” Vagyis a 2016. évben áradni fog a kegyelem az emberiségre. De Jézus a következő kérdést is feltette tanítványainak és nekünk is: „Ha az Emberfia újra eljön, talál e hitet a földön?” Vagyis lesz-e, van-e olyan ember a földön, aki befogadja a felénk áramló sok-sok kegyelmet? A kegyelem befogadása tőlünk is függ.

Ezért a rám bízott egyházközségekben – a Szentatya szándéka szerint – a 2016. évre missziós évet hirdetek. Nyíljunk meg egyénileg és közösen is Isten irgalmassága előtt, fogadjuk be kegyelmeit!

A missziós év jelmondata ez lesz: Egy kis plusz („1 kis +”). Nem lehetetlen, teljesíthetetlen dolgokat kérek, hanem csak egy kis pluszt, mind az egyéni lelki életünkben, mind a közösségi életünkben.

Ebben a missziós évben közösségileg különböző programokat fogunk majd szervezni. Ehhez ötleteket és „1 kis +” hozzáállást, támogatást, segítséget kérek! Fogadjuk be minél többen, minél teljesebb módon Isten irgalmát, kegyelmét!

Szeretettel és imával:

Kovács Csaba Albert plébános

Fotó: Indafotó

Győri Egyházmegye/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria