Missziós hetet tartanak Zalaegerszegen

Hazai – 2024. szeptember 10., kedd | 16:46

Városmissziót tartanak Zalaegerszegen, amely a Kazinczy téren felállított Meghallgatlak sátor megnyitásával vette kezdetét szeptember 7-én, szombaton. Másnap Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szabadtéri szentmisét a városban.

A városmisszió, melyet a helyi plébániák és az iskolalelkészség közösen szervezett, szeptember 15-ig tart a megyeszékhely belvárosában. Az összefogás jegyében minden napot más plébánia koordinál.

 Az első napon a Mária Magdolna-templom szomszédságában állították fel a Meghallgatlak sátrat, ami lehetőséget nyújtott komolyabb, mélyebb lelkibeszélgetésekre, spontán dialógusokra, kötetlen témákat felölelő beszélgetésekre.

A helyi plébániák önkéntesei és lelkipásztorai, valamint az egyházmegye más plébániájáról érkezett lelkigondozók, mentálhigiénés szakemberek várták az arra járókat nyitott és megértő szívvel.

A program vasárnap délelőtt 10 órakor a Székely János megyéspüspök által celebrált szentmisével folytatódott a belvárosban felállított nagy színpadon, ezzel hivatalosan is kezdetét vette a missziós hét.

A Kazinczy téren több ezren vettek részt a szentmisén, amelyet a Mária Rádió rögzített. A szertartás visszahallgatható IDE kattintva.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria