Nagyböjti kalendárium – február 15.

Kultúra – 2016. február 15., hétfő | 7:00

Idei nagyböjti kalendáriumunkkal az irgalmasság rendkívüli szentévéhez kapcsolódunk. Szent II. János Pál pápa Dives in misericordia kezdetű, az isteni irgalmasságról szóló enciklikáját idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus feltámadásának ünnepére!

„A hit és a kinyilatkoztatás nem arra figyelmeztet, hogy Istennek, az »irgalmasság Atyjának« misztériumát a tárgyi valóságtól elvonatkoztatva szemléljük, hanem inkább arra, hogy Krisztus nevében és Krisztussal együtt ehhez az irgalmassághoz folyamodjunk. Nemde Krisztus határozottan állította, hogy a mi Atyánk, »aki a rejtekben lát« (Mt 6,4.18), szüntelenül várja tőlünk, hogy minden szükségünkben hozzá forduljunk és mindig az Ő misztériumát kutassuk: ti. az Atya és az Ő szeretetének misztériumát (vö. Ef 3,18; Lk 11,5–13)?”

(Dives in misericordia, 10.)

Üdvözítő Istenünk, téríts magadhoz minket és oktass szent tanításoddal, hogy lelkünk javára váljék minden jócselekedet, amellyel húsvétra készülünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria