Naponta száznegyven hajléktalan fürdik a Szent Péter téri zuhanyzóknál

Ferenc pápa – 2015. augusztus 2., vasárnap | 15:21

A rászorulók segítése nyáron sem szünetel – hangsúlyozta Konrad Krajewski pápai főalamizsnás augusztus 2-án a Vatikáni Rádiónak adott nyilatkozatában, amelyben az olasz főváros utcáin élő hajléktalanok támogatásáról számolt be. Az MTI híradását közöljük.

A hőségben egyre többen veszik igénybe a Ferenc pápa által a római Szent Péter tér oldalában még februárban felállított zuhanyzókat.

Konrad Krajewski érsek elmondta, hogy a nyári kánikulában naponta mintegy 140 ember tisztálkodik itt. A tisztálkodási szereket és törölközőket ingyen kapják. A zuhanyzók mindennap reggel héttől este hat óráig tartanak nyitva, szerdánként és vasárnap csak a pápai audienciák és beszédek alatt zárnak be néhány órára. A hajléktalanoknak önkéntesek segítenek. Hétfőnként ingyenes borbélyszolgáltatás is működik.

A pápai alamizsnahivatalt vezető Konrad Krajweski elmondta, hogy a pápa megbízásából minden este a Vatikánból kimegy Rómába az utcákon élők segítésére. Leggyakrabban élelmet visz, így az utóbbi hetekben azonnali segítséget vitt a Róma külvárosába érkezett illegális bevándorló csoportoknak is.

Ferenc pápa a több mint két évvel ezelőtti megválasztása óta az alamizsnahivatal bevételét a rászorulók segítésére fordítja. Több alkalommal készpénzt is küldött a római hajléktalanoknak vagy azoknak, akik segítséget kértek tőle a világ bármelyik részéből.

Fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír